Montserrat, sempre.

La web de la Montserrat Minobis . No podíem de cap de les maneres perdre en l'oblit de la desmemoria tot el que "la Minobis" havia fet, a la ràdio, en el periodisme, en el feminisme.
Hem intentat recopilar i posar a l'abast de tothom ,tot el que ens ha estat possible ( no tant com hauríem volgut) i alhora reivindicar la seva feina, el seu compromís.
I així ens ho varen recordar un grup d'amigues i amics en l'acte de comiat que va tenir lloc al tanatori de les Corts, el dia 13 de maig del 2019 i també en l'acte de la Bonmaison el 22 d'octubre del mateix any.
El que trobareu a continuació és un resum d'aquests actes.

Acte de comiat.
El dia 13 de maig del 2019, al tanatori de les Corts, se celebrà un acte de comiat.
Aquest és un petit fragment de les intervencions.


"La Montse era una gran conversadora, però, per sobre de tot, sabia escoltar, una virtut poc freqüent".
Maria Eugenia Ibáñez.

"I és que a la família Minobis no només ens hem quedat orfes de la germana gran, de la padrina lluitadora, de la tieta de Barcelona, d'un referent de conducta moral, d'un exemple de valors i d'ètica, a la família Minobis ens hem quedat ....... Sense veu i sense paraules."
Aureli Hernández Minobis.

"Una dona vital, passional, molt activa. Obstinada a defensar allò en què creia fins a les últimes conseqüències."
Coia Ballesté.

"Al centre de documentació de Ca la Dona, s'apropen moltes estudioses per a conèixer el període de la transició ,i el primer que es troben són les fotos del Paranimf de la UB, l'any 1976, amb la taula presidida per Montserrat Minobis, amb les seves ulleres i el Jersey a ratlles."
Mercè Otero-Vidal

"Sempre recordaré la Montse com una dona nerviosa, decidida, valenta, un motor per engegar projectes. Una dona recta i càlida."
Gemma Lienas

"Però si haig de destacar alguna cosa és el teu tarannà afable, amable, acollidor i la teva modèstia i humilitat que et van fer encara més gran."
Pilar Molina.

"La seva lluita va servir per aplanar el camí a les periodistes que veníem darrere. L'últim 8 de març la vam veure llegir el manifest de les periodistes feministes i va dir: La lluita de les dones ja no la pot parar res ni ningú".
Alicia Oliver, Montserrat Puig, Tona Gusi

"Hem estat uns privilegiats amb la seva amistat. En el meu cas, aquí ,a Cuba, a la Xina, fins i tot pujant a cavall per les muntanyes de l'Himàlaia. El seu concepte d'amistat ha estat incondicional i inalterable."
Vicenç Sanclemente

Llegir el text complet

Recull de Premsa
Diferents mitjans de comunicació es van fer ressò del traspàs de la Montserrat:


La Independent, Diari Feminista, El Nacional, El País, El Punt-Avui, Empordà, Ameco Press, Guia de la Ràdio, La República, La Vanguardia, El Triangle, Ara, Dones, Nació Digital, Segre, El Español, Voz Populi, Catalunya Ràdio – TV3, beteve, Observatori de les dones.
Veure retalls de premsa

Testimonis personals i institucionals.
Igualment, a través de xarxes socials i altres publicacions van expressar el seu condol:

Joan Brunet i Mauri, Siscu Baiges, Pere Baltà, Joan Guillamet, Jaume Fabre, Sindicat de Periodistes de Catalunya, Abadia de Montserrat, Col·legi de Periodistes de Catalunya, C.C.O.O., Carles Gonzalez, Saul Gordillo , Generalitat de Catalunya, Institut Català de la Dona, Xarxa Europea de Dones Periodistes, Victor Alexandre, Milagros Pérez Oliva, Coia Ballesté, Plataforma Lobby de Dones, Pepe Encinas, Arxiu Història de Barcelona, etc.
Veure testimonis
Veure testimonis II
Veure retall de premsa

Heroines
Veure retall de premsa

L’Independent de Gracia
Veure retall de premsa

Article d’Andreu Manresa
Veure article

Continuaremos tu sueño - Diario Feminista
Veure article

Se’ns  va tot  un referent en la comunicació
Veure article

Acte d'Homenatge

1582462737207.jpg
 

El 22 d'octubre de 2019 , a La Cuina de la de l'espai Francesca Bonmaison , se celebrà un acte d'homenatge dels professionals de la comunicació i dels col·lectius feministes.

  • La Independent va fer un resum de les diferents intervencions. llegir

  • Acte en record de Montserrat Minobis. llegir

1595479605276.jpg
 
Anterior
Anterior

El País

Siguiente
Siguiente

L’Ofici de periodista (II)