Activista política

“El  meu germà, que a les hores era monjo de Montserrat, em va potenciar aquest desvetllament polític, i  em va encaminar-per atzar, suposo- cap a Unió Democràtica de Catalunya”

La seva arribada a Barcelona i l'inici dels estudis a la Universitat, coincideixen amb els anys del final del dictador (1971 -1975); la clandestinitat, les assemblees, la repressió, els primers moviments democràtics i posteriorment la legalització dels partits polítics, l'efervescència de les primeres eleccions democràtiques (1977), les manifestacions, mítings, i la recuperació de la Generalitat.

La seva proximitat a les posicions de la democràcia cristiana, així com la relació amb Miquel Coll i Alentorn i Anton Cañellas, a les hores dirigents de la històrica Unió Democràtica de Catalunya, la porten a formar part del Consell Nacional d'Unió Democràtica, com a vicesecretaria i a presentar-se a les primeres eleccions generals (1977) com a número tres de la candidatura "Unió del centre i la democràcia cristiana de Catalunya" per la demarcació de Girona, on participa activament a la presentació arreu de les comarques gironines.

Unio_del_Centre_y_la_Democracia_Cristiana_de_Catalunya.png
 
fotos18092019_0004.jpg

Consell nacional UDC (pdf)

Eleccions 1977 (pdf)

Poc temps després deixa el partit.
El seu fons personal sobre UDC està dipositat a la Biblioteca del Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona.

UDC Fons personal (pdf)

La seva presencia a les llistes electorals, va ser motiu perquè el seu nom aparegués a la llista negra de candidats a ser afusellats després del cop d'estat del 23 de Febrer.

 

Revista Actual - Los que iban a morir el 24 F (pdf)

1979. Participa en la fundació del partit Nacionalistes d'Esquerra.
Nacionalistes d'Esquerra (NE) fou un moviment polític format el 1979 per grups i personalitats de tendència independentista i que es va dissoldre el 1984. La seva estructura era assembleària, i reivindicà el dret d'autodeterminació en un marc confederal, alhora que es definia com a socialista i nacional-popular i englobà agrupaments ecologistes, feministes, gais, de joves, etc. Les seves figures representatives foren:

Nacionalistesesquerra.jpeg
 

1995. Es presenta a les eleccions municipals a la llista d'Iniciativa per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona, com a presidenta de l'associació de dones periodistes, candidatura encapçalada per Eulàlia Vintró.

220px-Ca_icv.png
 

Eleccions 1995 (pdf)


En els anys següents, la seva presencia en la política activa, no és coneguda, si bé, fidel als seus principis s'adhereix a tots els manifestos i actes reivindicatius relacionats amb la llibertat, la cultura, els drets laborals i la igualtat de gènere.

Intel·lectuals en suport de IcV (pdf)

Vaga funcionaris (pdf)

Aniversari PSUC (pdf)

Suport a J. Jose Millàs (pdf)

Mediació ERO de la CCMA (pdf)

Anterior
Anterior

Premis i guardons

Siguiente
Siguiente

L’escriptora